Nagyvilág

Rendőrkutya harapott tökön egy gyermekvédelmist

Kutya(210x140)(1).jpg (kutya)
Kutya(210x140)(1).jpg (kutya)

A floridai Palm Bay rendőrsége egy betörő nyomait kutatta egy erdős területen, amikor az egyik rendőrkutya hirtelen lágyékon harapta az egyik helyszínen lévő gyermekvédelmist. A képzett kutyák ilyen jellegű harapásai súlyos károkat tudnak okozni, de az áldozat már jól van és az eset óta már szolgálatba is állt.

Az erdőben végzett kutatáshoz kutyás egységet használt a rendőrség, hogy minél hamarabb nyomára bukkanjanak a keresett betörőnek. Az így képzett kutyák aktív szolgálat közben csak a feladatukra fókuszálnak, és minden mást, ami megzavarhatja őket, támadásnak vesznek. Ezért történhetett ez az intim baleset.

A rendőrség nyilatkozata szerint nagyon ritka az olyan eset, mint a mostani is, hogy egy ilyen kutatás során bárki ehhez hasonló sérülést szenvedjen. Mindenesetre a kutyaharapást szenvedett kollégát rögtön kórházba szállították, de szinte egyből ki is engedték.

A kutyák edzője, Jan Scolfield szerint semmilyen agresszív viselkedést nem mutatott a kutya, csupán egy természetes reflex volt, amit egy aktív munkavégzés megzavarására adott. Mivel különösebb baja senkinek sem történt, ezért mind a ketten újra munkába állhattak. Arról nem is beszélve, hogy kutyaharapást szőrével kell gyógyítani – írja a wftv.com.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik