Szórakozás

Nikon vezette el a rendőröket az orvvadászig

Na nem a fényképezőgép, hanem Nikon, a kőszárhegyi körzeti megbízott kétéves németjuhász kutyája.

Nikon volt az, aki január 29-én elvezette a rendőröket ahhoz az orvvadászhoz, aki sodronykötéllel ejtett el őzeket Felsősomlyó határában. A 45 éves szabadbattyáni férfi ellen állatkínzás és lopás miatt indult eljárás a Polgárdi Rendőrőrsön.

Információink szerint a Sárkeszi és Környéke FTK Vadásztársaság vadásza értesítette a rendőröket arról, hogy Szabadbattyán, Felsősomlyó határában sodronykötélből készített hurokkal elejtett őztetemet talált.

A szolgálati kutya az elhullott állat mellől egyből szagot fogott, majd gazdáját és a többi rendőrt mintegy kilométeren keresztül két férfihez vezette, akik az erdő melletti szántóföldön gyalogoltak. A rendőrök igazoltatták őket, úgy nyilatkoztak, hogy fát mennek gyűjteni. Egyiküknél azonban több kést is találtak.

Mikor a rendőrök a férfi lakcímére mentek, Szabadbattyán, Felsősomlyó határában egy másik elhullott őztetemet, egy elejtett őzsutát is találtak. A két őz értéke többszázezer forint- tájékoztatta a Fehérvár24-et Kiss Z. Edward megyei rendőrségi szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik