Nagyvilág

85 évet kapott a szomjhalállal büntető mostoha

Gyerek vizespohárral (vizespohár, gyerek, )
Gyerek vizespohárral (vizespohár, gyerek, )

Öt napon át nem engedett inni egy tízévest, mert a kisgyerek bevizelt az ágyába.

Egy texasi esküdtszék 85 évig tartó börtönbüntetésre ítélte a gyerekbántalmazásban bűnösnek talált Tina Albersont, aki leghamarabb 22 év múlva szabadulhat – jelentette a CBS. A 44 éves nőnek – aki akár életfogytig tartó börtönt is kaphatott volna – még tízezer dolláros pénzbüntetést is kell fizetnie a halálos gyerekbüntetésért.

Az amerikai kisgyerek még 2011 nyarán halt szomjan, amikor ikertestvérével együtt elvált apjuknál és annak új feleségénél töltöttek el egy hónapot Texas államban.

A mostoha az ügyészek szerint öt napon át szomjaztatta Jonathan Jamest a forró texasi nyár kellős közepén, amikor a hőmérséklet rendszeresen a 40 fokot súrolta. Ezt azonban még azzal is súlyosbította, hogy a kisgyereket többször is arra kényszerítette, hogy a konyhában felrajzolt X-en álljon, miközben az ablakon betűző nap sütötte a légkondicionáló nélküli házban. Mindezt azért, mert álmában bepisilt.

A fiút kezelő orvos vallomása szerint a tízéves gyerek szívroham, többszervi elégtelenség és vérmérgezés miatt halt meg. Annyira ki volt száradva, hogy húgyhólyagjában egy csepp vizeletet sem találtak, ami szintén azt bizonyítja, hogy napokon át nem ihatott vizet.

A haláleset miatt eljárást indítottak az apa ellen is, aki vak és mozgássérült, és aki azt állította, nem tudta, hogy mit művel fiával a felesége. Az apa tárgyalását februárban kezdik el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik