Nagyvilág

Áldozat volt a HÉV-vel száguldozó takarítónő

Svéd hév házban (hév, ház, ütközés, svédország, )
Svéd hév házban (hév, ház, ütközés, svédország, )

Azoknak lett igazuk, akik megkérdőjelezték, hogyan tudna ellopni egy HÉV-et egy takarítónő.

Az egész világon hír lett az előző héten, hogy egy svéd takarítónő ellopott egy elővárosi vasúti szerelvényt Stockholmnál, és éjszakai száguldásra indult, aminek végén egy családi házba rohant. A súlyosan sérült nő ellen a rendőrség gyorsan eljárást is indított, miután a vasútvonalat üzemeltető társaság kijelentette: a takarítónő ellopta a szerelvényt. Pár nap vizsgálat után azonban kiderült: a nő igazából áldozat, és már a vasúttársaság készülhet a bíróságra.

A svéd ügyészség pénteken jelentette be, hogy már nem tartják gyanúsítottnak a 22 éves nőt, aki hétfőn már félig-meddig visszanyerte eszméletét a kórházban, és képes volt beszélgetni a családtagjaival – írta a Local.se. A fiatal nő apja a svéd sajtónak elmondta: bizonyos szempontból még szerencsés is, hogy lánya nem volt magánál, miközben az egész svéd és nemzetközi sajtó tolvajnak állította be, köszönhetően a vasúttársaság nyilatkozatainak. Miközben, mint az kiderült, inkább a munkavédelmi szabályok be nem tartásának volt az áldozata.

Az ügyészségnél – miután házkutatást tartottak a nőnél, valamint kikérdezték a rokonait és a két órán át tartó mentésében résztvevő embereket – megállapították, hogy semmi okuk sincs azt gondolni, hogy szándékosan indult el a takarító a szerelvénnyel. Az ügyészségi szóvivő elmondása szerint a „körülmények szerencsétlen egybeesése” okozta az esetet. A nyomozás ugyanis több munkavédelmi szabálytalanságot tárt fel egyebek mellett abban, ahogy és ahol leparkolták a vonatot. Részleteket nem közöltek, csak annyit, hogy a vonalat üzemeltető társaságnak várhatóan bíróság előtt kell majd felelnie.

Közben a nőt védő szakszervezet bejelentette, hogy feljelentést fontolgatnak a stockholmi közlekedési vállalat és az érintett vonalat üzemeltető alvállalkozó ellen. „Egyértelműen rágalmazást követtek el ellene” – jelentette ki a szakszervezet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik