Nagyvilág

Száz járműves ütközés, legalább három halottal

Svéd tömegkarambol (tömegbaleset, svédország, )
Svéd tömegkarambol (tömegbaleset, svédország, )

A tömeges karambol egy svéd autópályán történt, ahol havazás és sűrű köd nehezítette a közlekedést. A halottak és sérültek pontos számát még nem lehet tudni.

„Igencsak kaotikus a helyzet” – közölte a svéd tűzoltóság vezetője a Svédország délnyugati részén található Helsingborg közelében történt tömegbaleset után. A rendőrség közlése szerint legalább három ember halt meg, miután nagyjából száz jármű, köztük több kamion ütközött egymásnak a csúszós autópályán, egy hídon – közölte a Local. A baleset idején sűrű köd és fagypont alatti hőmérséklet volt az érintett területen.

A sérültek száma az első jelentések szerint legalább 13, de pontos számokat még nem lehet tudni. Sokan az összeroncsolódott autóikban rekedtek, és mentésre várnak. Egy fotóriporter elmondása szerint összecsúszott autók sorát lehetett látni, „amíg a szem ellát”, és a pálya mindkét oldalán történtek ütközések. A balesetbe a svéd mentőszolgálat egyik benzinszállítója is belekeveredett, de szerencsére a tartály nem sérült meg.

Az autópályát mindkét irányban lezárták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik