Nagyvilág

Aligátor őrizte a drogdíler fűraktárát

Aligátor (aligátor, )
Aligátor (aligátor, )

A feltételes szabadlábon lévő férfit ellenőrző rendőröknek eszébe sem jutott, hogy a házban megpillantott hüllő igazi lehet – amíg a „Fog Úrnak” nevezett állat meg nem mozdult.

„Gyakran találkozunk olyan házőrzőkutyákkal, mint a pitbull, de egy házőrzőaligátor nagyon-nagyon szokatlan” – közölték helyi rendőrök a San Francisco Chronicle című lappal, miután átvizsgálták a kaliforniai Alameda megye egyik tipikusan amerikai kertvárosában lévő házat. A rendőrség egyszerű ellenőrzésre vonult ki a feltételesen szabadlábon lévő 32 éves gyanúsítotthoz, amikor a nem mindennapi őrséget megtalálták a hálószobában.

A rendőrök első pillantásra még nem is figyeltek oda rá, mert az eszükbe sem jutott, hogy egy élő állatot látnak. Csak azután lettek éberek, hogy a veszélyes vadállat megmozdult és egyre agresszívabban kezdett el viselkedni. Azonban nem csak a másfél méter hosszú hüllő keltette fel a rendrőök figyelmét. Az állatot ugyanis 15 kilogramm, eladásra kész marihuána mellett találták meg. A rendőrség közlése szerint a hüllőt a drogkészlet megdézsmálásától volt hivatott elriasztani a tolvajláson gondolkodó embereket.

Az aligátor és a fű felfedezése után őrizetbe vették az állat és a marihuána tulajdonosát drogkereskedelem gyanújával, míg a hüllőt az oaklandi állatkertbe szállították, amelynek szóvivője elmondta: az állat nagyon betegen érkezett hozzájuk. Az állat nem sokkal később elpusztult – jelentette az NBC. .

Ajánlott videó

Olvasói sztorik