Nagyvilág

Az iszlám erkölcs fontosabb a nők biztonságánál

Jakarta Motorkiállítás (jakarta, indonézia, motorkiállítás, )
Jakarta Motorkiállítás (jakarta, indonézia, motorkiállítás, )

Egy indonéziai város muzulmán vezetése törvényben tiltja el a nőket attól, hogy biztonságosan üljenek fel utasként egy motorra. Azért, mert a lovagló ülést erkölcstelennek tartják.

Az Aceh tartományban található város polgármestere szerint a tiltással csak segíteni akarnak a nőknek abban, hogy ne sértsék meg az iszlám törvényeit, és a rendelettel tisztelegnek a „törékeny lények”, azaz a nők előtt – írta a Jakarta Globe. Lhokseumawe település vezetője a lapnak elárulta, hogy a tiltással mást is el akarnak érni. Nevezetesen azt, hogy a nők ne viseljenek nadrágokat. „Könnyebben elkerülik majd a lovagló ülést, ha mindannyian szoknyát viselnek” – közölte Szuajdi Jahja.

Motorkiállítás az indonéz fővárosban – maga az erkölcsi fertő lehet Szuajdi Jahja számára

A tiltás pár hónap múlva lép életbe, de már most szórólapokon tájékoztatják a város lakóit az új szabályról, amelyet már  támadnak. A Jakarta Globe egy egyetemista lányt idézett, aki „nevetségesnek” nevezte a tiltást, megjegyezve, hogy lovagló ülésben sokkal biztonságosabban és kényelmesebben lehet utazni egy motoron, mint oldalvást. A motorozással foglalkozó szaklapok is a lovagló ülést ajánlják az utasoknak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik