Élet-Stílus

Így néz ki egy nő tökéletes napja

szerelem (romantika, )
szerelem (romantika, )

106 perc szerelem, 82 perc a barátnőkkel és mindössze 36 perc munka.

Azt hihetnénk, hogy a munkahelyen, majd otthon családanyaként helytálló nők ideális napja csak és kizárólag pihenéssel, relaxálással és szépítkezéssel telik. Pedig nem, legalábbis erre utal az a német felmérés, ami egész konkrétan azokra a dolgokra volt kíváncsi, amivel a nők foglalkoznának, ha nem lennének kötelességeik.

Nos, a lista szinte minden esetben egy 8 órás, megszakítás nélküli alvással kezdődik, ezt követi a szerelem. Nem csoda, hogy a lista élén – napi 106 perccel – ez áll: a mindennapokban, a rengeteg teendő között ugyanis a minőségi együttlétekre marad a legkevesebb idő. Így tehát, amint megtehetjük, javítunk is az arányon, és annyi időt töltünk a párunkkal, szerelmünkkel, amennyit csak lehet.

Érdekes, hogy a számítógép – ezzel együtt a hírek, a közösségi oldalak és a levelezés – mindjárt a lista második helyéig kúszott. Ennek a Berlini Egyetem szakemberei sem örültek túlzottan: szerintük minimum aggasztó, hogy a számítógéppel kapcsolatos tevékenységekre nagyságrendileg ugyanannyi időt szánunk, mint a szerelmi életünkre.

Az online életünk után jöhetnek a barátok: velük szívünk szerint naponta 82 percet töltenénk. Relaxációval 78, bevásárlással 56, míg telefonálással 57 percet. Érdekes, hogy egy ideálisan összeállított nap tevékenységei közé a takarítás, sőt még a munka is befért: igaz, egyikkel sem szeretnénk túl sokat foglalkozni. Munkával például mindössze 36 percet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik