Nagyvilág

Halottak a fagy miatt

Lengyelországban három, Csehországban és Szerbiában pedig egy-egy ember halt meg a fagyos időjárás miatt az elmúlt 24 órában.

Lengyelországban az ország számos részében esett mínusz 15 Celsius-fok alá a hőmérséklet, a fagy miatt három férfi halt meg. Koruk 35 és 87 év között volt. A hideg két áldozatot szedett Lengyelország középső részén, a harmadik halottra az ország keleti vidékén találtak – közölte egy rendőrségi szóvivő szombat este.

Lengyelországban az első hideghullám már 14 halottat szedett októberben, tavaly hozzávetőleg kétszázan haltak meg kihűlés miatt. Az áldozatok jórész hajléktalanok.

A szomszédos Csehországban még hidegebbre fordult az időjárás, a hőmérséklet mínusz 27 fokig süllyedt. Az idei tél első áldozata az ország északi részén, Plavyban halt meg. A 67 éves férfi holttestére otthonának közelében találtak rá a hatóságok tájékoztatása szerint.

Szerbiában egy hatvanas éveiben járó férfi halt meg a hideg miatt újvidéki otthonában. Ő az idei tél első halottja a balkáni országban, ahol a havazás bénította meg a közlekedést az ország északi részében. A szomszédos Horvátországban is nagy káoszt okozott az időjárás: 40 centiméter hó esett, a zágrábi repülőteret nyolc órára be kellett zárni.

Moszkvában is sok hó esett, az orosz főváros lakóinak egyesek szerint 20 éve nem volt dolguk ilyen téllel. Eddig hatan haltak meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik