Nagyvilág

Milliomost csinál vádlójából Strauss-Kahn

Peren kívül megegyezett Dominique Strauss-Kahn azzal a szobalánnyal, aki nemi erőszak vádjával kártérítési eljárást indított ellene. A Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezérigazgatója hatmillió dollárt fizet Naffissatou Diallónak - írta pénteki számában a Le Monde. Strauss-Kahn francia ügyvédjei cáfolták az összegről szóló híreket.

A francia napilap úgy tudja, Dominique Strauss-Kahn az elmúlt hónapokban többször járt New Yorkban és a megegyezés legfőbb részleteit nyár végén sikerült tető alá hozni. Eszerint Strauss Kahnnak 6 millió dollárt kell átutalnia annak, aki nemi erőszakkal vádolta meg.

A volt politikus ismerősei szerint Strauss-Kahn a tetemes összeget nem saját zsebből fizeti ki. 3 millió dolláros hitelt vesz fel, a másik 3 millió dollárt pedig felesége, Anne Sinclair – akitől már külön él – adja kölcsön.

A fél évvel ezelőtt még a francia elnökségre aspiráló Strauss-Kahn politikai karrierjét derékba törő incidens 2011. május 14-én történt. Az ügyben a lemondott IMF-vezér ellen büntetőeljárást indítottak, de a vádakat később ejtették, mert az illetékes manhattani ügyészség Diallót nem találta szavahihetőnek. A szobalány ezután indított kártérítési keresetet nemi erőszak miatt.

Elsőként The New York Times adta hírül pénteken, hogy Strauss-Kahn és vádlója pénzügyi egyezségre jutottak, s így lezárul a polgári eljárás is.

A volt IMF-vezér párizsi ügyvédjei pénteken közleményben reagáltak a lapértesülésekre. Eszerint “sem Dominique Strausss-Kahn, sem ügyvédjei nem kommentálják az amerikai eljárást. Egyértelműen cáfolják ugyanakkor a kitalált és téves híreket, amelyekről a Le Monde számolt be” – írta Frédérique Baulieu, Richard Malka és Henri Leclerc a közös közleményben. A jövő heti New York-i bírósági tárgyalás tényét azonban Douglas McKeon bíró megerősítette.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik