Nagyvilág

Majdnem százszor szúrta meg anyját 16 évesen

kés (kés, véres)
kés (kés, véres)

Egy brit tinédzser 94 késszúrással ölte meg édesanyját, majd a gyilkosságot egy „rejtélyes drogbandára” fogta – állították brit ügyészek a gyerek bírósági tárgyalásán.

A Daily Mirror beszámolója szerint a bíróságon elhangzott: a 42 éves anyának semmi esélye nem volt a váratlan támadás kivédésére. A gyilkosság idején 16 éves fiának egyik első szúrása ugyanis megsértette a gerincét, megbénítva ezzel a nőt, akinek csak a végtagjain nem találtak szúrásokat, ami arra utal, hogy nem tudott védekezni – közölte az ügyészség. A nő holttestén végül 94 késszúrást találtak.

A vádat képviselő Richard Smith ügyész elmondása szerint a fiú a gyilkosság után az ablakon át hagyta el a házat, a vízelvezetőn mászva le a földre, majd átment barátaihoz, akiknek azt mondta, hogy „rejtélyes yorkshire-i férfiak” ölték meg anyját, amit ő a fürdőszoba ajtajából nézett végig. A most 17 éves fiú, akinek nevét jogi okokból nem lehet nyilvánosságra hozni, tagadja, hogy ő ölte volna meg anyját.

Az ügyész a bíróságon elmondta: a gyilkosság napján az áldozat felhívta egyik lánybarátját, akinek azt mondta, anyjának már csak napjai vannak hátra. A fiú azt állította, hogy egyik bátyja bajba került drogtartozások miatt, és emberek indultak el anyja megölésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik