Nagyvilág

Nagymenős reptéri rablás, százmilliós értékben

repülőtér biztonsági (jfk, repülőtér, biztonsági őr, )
repülőtér biztonsági (jfk, repülőtér, biztonsági őr, )

Hollywoodi filmekre emlékeztető rablást hajtottak végre vakmerő tolvajok New York repülőterén, ahonnan több mint háromszázmillió forintot érő szállítmányt vittek el.

A tolvajok éjfél környékén érkeztek meg a JFK repülőtér egyik raktárépületéhez, ahol teljes nyugalomban kezdtek neki a rablásnak a repülőtér egyik targoncájával. A vakmerő tolvajoknak végül két raklapnyi iPad minit sikerült beemelniük a járműbe. A zsákmány értéke másfél millió dollárt, azaz több mint 330 millió forint volt – jelentette a New York Post. Az iPadek Kínából érkeztek, és amerikai boltokba szánták azokat.

A bűnözőknek nagyobb is lehetett volna a zsákmányuk, ha egy időközben arra járó reptéri munkás meg nem zavarja őket. Három raklapnyi táblagépet ugyanis kénytelenek voltak ott hagyni a helyszínen, ahonnan a megzavarás ellenére is sikerült meglépniük. A rendőrség gyanúja szerint belső segítséget kaptak a rablók, és már több reptéri munkást is kihallgattak az üggyel kapcsolatban, három embert még hazugságvizsgálatnak is alávetettek.

A rablást ugyanannál a raktárépületnél hajtottak végre, ahol 1978-ban az Egyesült Államok történetének legnagyobb készpénzrablása történt. Akkor ötmillió dollár készpénzt, valamint 900 ezer dollárnyi ékszert lovasítottak meg. A mai értéken már 21 millió dolláros rablás központi eleme volt Martin Scorsese nagysikerű gengszterfilmjének, a Nagymenőknek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik