Nagyvilág

Harangozni próbált, 20 tűzoltó mentette

harang(210x140)(1).jpg (templomharang)
harang(210x140)(1).jpg (templomharang)

Le kellett bontani a harangtorony egy részét, hogy kiszabadítsák a pórul járt nőt.

Belegabalyodott egy kezdő harangozó asszony a harangkötelekbe Nagy-Britanniában. Az eset Bathamptonban történt a St. Nicholas templom tornyában hétfőn este, de nem egyszerű harangozáskor, hanem harangjáték tanulása közben. Az 58 éves asszony három hónapja kezdett a gyakorlásba, de a balszerencsés estén mindössze az első kongatásig ment minden rendben, utána kicsúszott kezéből a kötélzet, a testére tekeredett. A nő beütötte a fejét a falba és elveszítette eszméletét.

A kihívott mentők nem tudták a szűk harangtoronyból levinni az asszonyt, ezért tűzoltóktól kértek segítséget. Egy órába telt, mire egy 60 éve nem használt csapóajtón keresztül feljutva elbontották a harangtorony galériájának egy részét, hogy le tudják emelni a nőt. A mentők kórházba vitték, ahol kiderült, hogy csak zúzódásokat szenvedett.

Az asszonyt egy szomszédja csábította harangjátékozni, az illető régi tagja a helyi harangozókörnek. A The Daily Telegraph című brit lap megkérdezte a kötélfogta nőt, hogy folytatja-e a hobbit. “Meglátom. Most azonnal biztosan nem. Talán egy-két hét múlva” – mondta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik