Nagyvilág

Már 39 halottja van Sandynek

sandy (sandy)
sandy (sandy)

A térségben több mint 8,2 millió ember maradt áram nélkül.

Tovább nőtt a Sandy poszttrópusi ciklon halálos áldozatainak száma, amely a Fox News televízió kedd délutáni összesítése szerint elérte a 39 főt. A Sandy által eddig okozott halálesetek száma a karibi térségben elpusztult emberekkel és az egy kanadai halottal együtt elérte a 107-et. Egyedül New Yorkban 10-en vesztették életüket. Az áldozatok legfiatalabbika egy 8 éves kisfiú, akit Connecticutban egy ledőlő fa sebzett halálra.

Barack Obama közölte, az elmúlt két naphoz hasonlóan a szerdát is a viharkárok elhárításának irányítására fogja fordítani. Az amerikai elnök lemondta részvételét egy választási kampányrendezvényen, amelyet az egy hét múlva tartandó elnökválasztás kimenetele szempontjából döntő fontosságú „ingaállamban”, Ohióban tartanak.

Az IHS Global Insight előrejelzésekre szakosodott cég becslése szerint a Sandy 20 milliárd dollárnyi ingatlan- és 10-30 milliárd dollárnyi üzleti veszteséget okozott, amivel minden idők egyik legnagyobb kárt okozó természeti csapásává válhat az Egyesült Államokban.

A Sandy központja kedden New Jersey, New York és Pennsylvania államok után Ohión haladt keresztül. Az előrejelzések szerint a vihar éjjel visszakanyarodhat New York állam irányába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik