Nagyvilág

Milliókat ért a húsz éve lejárt mekis szósz

Michael Jordan (michael jordan, )
Michael Jordan (michael jordan, )

Több mint kétmillió forintnak megfelelő összeget fizetett egy ismeretlen licitáló egy húszéves hamburgerszószért. A már évtizedek óta ehetetlen szósz a McDonalds egyik limitált, Michael Jordan nevével árult különleges szendvicséhez készült.

A meg nem nevezett chicagói nyertes egészen pontosan 9995 dollárt, azaz 2,1 millió forintot adott az 1992-ben készült McJordan szószért, amelyet egy gallonos, azaz 3,7 literes csomagolásban kínált az eBay aukciós oldalon egy amerikai férfi – írta a Chicago Tribune.  Az eladó egykor egy McDonalds éttermet működtetett, és a szósz egyike volt azoknak az emléktárgyaknak, amelyeket félrerakott magának, hogy később pénzzé tegye.

Az észak-dakotai férfi a lapnak elmondta: a szósz már húsz éve állt a pincéjében. Mort Bank elmondása szerint a többi étteremtulajdonos kinevette, amikor megtudták, hogy megtartott egy gallonnyit a McJordan szószból, amit mindenki más kidobott vagy felhasznált. A dobozon lévő felirat szerint a szósz 1992 decembere óta fogyasztásra alkalmatlan.

Mort Bank azt nem árulta el, hogy ki fizette ki az összeget. Csak annyit árult el, hogy chicagói, és nem Michael Jordan az.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik