Nagyvilág

Hamis pénzzel tömte teli a bankautomatát

Chase bank ATM (atm, bankautomata, )
Chase bank ATM (atm, bankautomata, )

A 26 éves amerikai férfi két New York-i automatába rakott hamis pénzt, az ellopott igazi helyett. A rossz minőségű, egyik oldalán üres hamisítványokkal embereket nem lehetett átejteni, és a gépek is felismerték.

Az állítólagos elkövetőt hétfőn tartóztatták le a New York-i Kennedy repülőtéren, miután önként visszatért az Egyesült Államokba a Dominikai Köztársaságból – jelentette az NBC. A televízió információi szerint Gene Carlo Pena annak a cégnek dolgozott, amelyik a kérdéses bankautomatákat karbantartotta. A férfi ellen több, hamis bankjegyekkel kapcsolatos vádat emeltek.

A férfi még az előző héten helyezett el hamis bankjegyeket a Chase bank két ATM-jébe, amelyekből, mint később kiderült, 11 ezer igazi dollár hiányzott. A hamis pénzeket, amelyeknek egyik oldala üres volt, feltehetően azért rakta a gyanúsított a gépbe, hogy az automata ne vegye észre a hiányzó összeget. A rendszernek azonban sikerült érzékelnie a hamist pénzt, de a banknál olyan ügyfelek is jelentkeztek, akik kaptak a hamis pénzből.

Az esetről szóló hírek arról nem számoltak be, hogy a férfit az igazi dollárok ellopásával is vádolják-e, vagy csak pénzhamisítással.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik