Nagyvilág

Újabb egydolláros bankrablás

Egy éve a börtönben kapható ingyenes orvosi ellátás reményében rabolt egy dollárt egy amerikai férfi egy bankból. Most egy másik férfi csak simán börtönbe akart jutni, ugyanazzal a módszerrel.

Az 50 éves Jeffrey McMullen törzsügyfél volt Pennsylvania államban annál a Northern Cambria-i banknál, amelybe betérve a pénztárosok elé pénzkövetelő cetlit dugva próbálkozott a rablással. Amin igencsak rendhagyó volt az összeg: mindössze 1, azaz egy dollár szerepelt papírján.

A pénztárosok először azt hitték, viccel a férfi, és mosolyogva elköszöntek tőle. A rabló azonban nem adta fel: átment egy számlanyitással foglalkozó alkalmazotthoz és tőle követelt 1 dollárt nyomatékkal hangsúlyozva, hogy ő bizony most bankot rabol.

Végül nagy nehezen komolyan, vagy legalábbis komolyabban vették, és értesítették a rendőrséget, amely őrizetbe vette a nagyon szerény követelésű bankrablót. Mint kiderült, McMullen vágya “beutaló” egy pennsylvaniai szövetségi börtönbe. Még nem tudni, hogy sikerül-e megkapnia, egyelőre egy megyei börtönben tartják fogva.

Tavaly nyáron szintén egydolláros bankrablással került bele a nemzetközi sajtóba egy 59 éves amerikai férfi. James Veron az észak-karolinai RBC Bankban követelte egy dollárját a pénztárostól, majd közölte vele: „azon a széken megvárom a rendőröket”. A férfi a sajtónak elmondta: azért kért csak egy dollárt, hogy bizonyítsa, nem pénzre, hanem orvosra van szüksége.Veron amiatt választotta ezt a kétségbeesett megoldást, mert nem volt állása és egészségügyi biztosítása, bankszámlája pedig teljesen üres volt, és abban reménykedett, hogy abban reménykedett, rácsok mögé kerül, és amellett, hogy fedél lesz a feje felett és orvosi kezelést is kap.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik