Nagyvilág

Egydolláros bankrablás ingyenes orvosi ellátásért

Betört egy bankba, majd hagyta elfogni magát egy amerikai férfi, csak azért, hogy a börtönben ingyenes orvosi kezelést kaphasson.

Az egészségügyi problémáktól és pénzügyi gondoktól is szenvedő 59 éves férfi 1, azaz egy dollárt követelt az észak-karolinai RBC Bank pénztárosától, majd közölte vele: „azon a széken megvárom a rendőröket” – írta a 9news.com. James Veron az amerikai televíziónak adott interjúban elmondta: azért kért csak egy dollárt, hogy bizonyítsa, nem pénzre, hanem orvosra van szüksége.

A férfi amiatt választotta ezt a kétségbeesett megoldást, mert nincsen állása és egészségügyi biztosítása, bankszámlája pedig teljesen üres. Próbálta ugyan elérni, hogy hamarabb megkapja az időseknek járó ingyenes állami biztosítást, de csak élelmiszerjegyre volt jogosult – írta a Gaston Gazette című lap.

Veron abban reménykedett, hogy egydolláros bankrablásával három évre rácsok mögé kerül, és amellett, hogy fedél lesz a feje felett és orvosi kezelést is kap, szabadulása után elég idős lesz ahhoz, hogy megkaphassa az öregkori társadalombiztosítást. Tervébe azonban hiba csúszott. Bankrablás helyett ugyanis csak lopással vádolták meg, így várhatóan csak egy év börtönre fogja őt ítélni a bíróság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik