Közélet

Elképesztően pancser bankrablót kaptak el

bilincs (előzetes letartóztatás, )
bilincs (előzetes letartóztatás, )

Mint egy vígjátékban: a férfi minden eszközt bevetett, hogy elkapják. Miután rács mögé került, bevallotta, hogy tavaly is hasonló bűncselekményt követett el.

A 45 éves kistokaji férfi elhatározta, pénzt szerez. Az akciót csütörtök reggelre időzítette. Borotválkozás után állszakállat, álhajat öltött, majd a gyerekkorában gyakorolt mozdulattal övébe tűzte gondosan kidolgozott fapisztolyát.

A kiszemelt miskolci takarékszövetkezet fiókjának dolgozói már messziről kiszúrták a különös külsejű ólálkodót. Előbb bohócnak nézték, később rájöttek, egy pancser rablóval van dolguk. A többlépcsős elektromos ajtónyitó rendszert lezárták, ezzel máris megakadályozták, hogy az ügyféltérbe jusson. Az események innentől igencsak felgyorsultak: a távfelügyeleti rendszer, és az elkövető nyomába eredő takarékszövetkezeti alkalmazott is értesítette a rendőrséget.

Még a fiók közelében, menekülése közben elkapta egy járőr. A férfi fejéről lekerült az álca, a fapisztolyt is lefoglalták. Néhány órával később fegyveres rablás előkészülete miatt kihallgatták. Természetesen beismerte, mire készült. Sőt, még azt is elmondta, hogy tavaly év végén egyszer már megpróbálta ugyanezt a fiókot kirabolni, de a megszerzett milliókat nem tudta használni, a pénzeszsákban elrejtett festékpatron ugyanis tönkretette a bankókat.

A pancser rablót a nyomozási bíró előzetes letartóztatásba helyezte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik