Nagyvilág

Bibliával ölte meg hathetes lányát

biblia (biblia, kereszt, )
biblia (biblia, kereszt, )

A brit egészségügyi hivatal hibái miatt ölhette meg csecsemőjét egy pszichiátriai gondokkal küszködő vallási fanatikus anya.

A most 41 éves Julia Lovemore három évvel ezelőtt fojtotta meg Faith, azaz “Hit” névre keresztelt lányát, miután a Biblia kitépett lapjait tömködte a kicsi szájába – jelentette a brit sajtó. A bipoláris zavarban szenvedő, és “vallási téveszmék” vezette nő még lakkbenzint is öntött a hathetes gyerekre, és a testén ugrált – közölte a Daily Mail.

A nőt később határozatlan ideig tartó kényszergyógykezelésre ítélték, és közben vizsgálatot indítottak annak kiderítésére, hogy a hatóság számára ismert családdal foglalkozó szociális munkások miért nem vették észre a tragédiát jelző jeleket.

Mint a most végetért nyomozás kiderítette, az állami egészségügyi szolgálat (NHS) több hibát is vétett. Nem vették elég komolyan a rokonoktól érkező panaszokat, és miközben azt próbálták eldönteni, hogy az erősödő vallási fanatizmus a pszichés problémák jele-e, nem azzal foglalkoztak, hogy a gyerekek veszélyben vannak-e.

A nyomozás kiderítette azt is, hogy az NHS két munkatársa a haláleset napján látogatta meg a családot, a férj aggasztó viselkedése miatt, aki pár órával később már a kislány élettelen testével jelent meg egy kórháznál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik