Közélet

Féltékenységből verte szét barátja fejét

Kiderült, hogy a férfi 16 éves öccse is részt vett a bűncselekményben, ezért ellene is vádat emeltek.

Lezárta a nyomozást a rendőrség az idén február 15-én, Polgáron történt baltás gyilkosság ügyében, és egy testvérpár ellen javasol vádemelést a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészségnél – közölte a megyei főkapitányság sajtószóvivője pénteken.

Kovács Károly rendőr százados emlékeztetett: Polgáron egy lakatlan házban találtak rá egy 22 éves helyi férfi holttestére, akinek a halálát súlyos fejsérülés okozta. A nyomozók még aznap elfogták, majd gyanúsítottként őrizetbe vették az áldozat egyik ismerősét. A 30 éves helyi férfi kihallgatásakor beismerő vallomást tett. A nyomozás közben kiderült, hogy a bűncselekményt a gyanúsított a 16 éves öccsével együtt követte el, így őt is őrizetbe vették, később a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte őket. A szóvivő elmondta, hogy az áldozat a két gyanúsítottal együtt italozott és gyógyszert is fogyasztott, majd a féltékenység miatt kialakult vita közben a sértettet egy baltával brutálisan agyonverték.

A rendőrség a gyanúsítottak ellen aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és más bűncselekmények elkövetése miatt javasolt vádemelést – tette hozzá Kovács Károly.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik