Nagyvilág

Agresszívabbra vált Obama

barack obama (barack obama, )
barack obama (barack obama, )

Vitastílus-váltást ígér az amerikai elnök kampányfőnöke.

Agresszívabban fogja szóvá tenni kihívója politikai “következetlenségeit” Barack Obama a következő televíziós vitákban – jelentette ki David Axelrod, az elnök kampánystábjának vezető stratégiája. „Tudják, nem lehet azt megtenni, hogy valaki azt állítsa az amerikaiaknak, hogy ami fent, az valójában lent van és fordítva. Nem lehet a kört négyszögesíteni, és Romney kormányzó felelni fog ezért” – hangsúlyozta.

Bár az elnökjelöltek első, szerdai vitájáról szóló legtöbb beszámoló szerint egyik riválisnak sem sikerült megsemmisítő vereséget mérnie a másikra, a legtöbb elemző szerint a polémiában a republikánus kihívó, Mitt Romney mutatkozott összeszedettebbnek, energikusabbnak és támadóbb szelleműnek.

Ezt támasztja alá a CNN-nek egy 430 fős mintán, közvetlenül a vita után végzett villámfelmérése: a nézők 67 százaléka szerint a volt massachusettsi kormányzó nyerte meg a szópárbajt, az elnököt csak 25 százalék találta jobbnak (a statisztikai hibahatár 4,5 százalék volt). Most fordult elő először, hogy az ilyen felmérések 1984-es bevezetése óta 60 százalék feletti eredményt ért el egy jelölt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik