Nagyvilág

Örmény tüntetők lepték el a magyar nagykövetségeket

safarov (Ramil Sahib Safarov)
safarov (Ramil Sahib Safarov)

A kijevi, szófiai és oslói magyar nagykövetségek előtt is tüntetések voltakRamil Safarov Magyarország általi kiadása, illetve azerbajdzsáni szabadlábra helyezése ellen.

Magyarország kijevi, szófiai nagykövetsége előtt is tüntettek kisebb csoportok kedden a Gurgen Markarján örmény katona megöléséért életfogytiglanra ítélt Ramil Safarov Magyarország általi kiadása, illetve azerbajdzsáni szabadlábra helyezése ellen.

A panarmenian.net örmény hírportál keddi híradása szerint a kijevi nagykövetség előtti megmozduláson társadalmi szervezetek tagjai, emberi jogi aktivisták és az örmény diaszpóra képviselői vettek részt. A tüntetők átadták a nagykövetségnek tiltakozó felhívásukat.

A szófiai magyar nagykövetség elé a bulgáriai örmény közösség tagjai vonultak tiltakozni. Átadták a magyar diplomáciai képviseletnek levelüket, amelyben “szégyenteljesnek” nevezték a magyar hatóságoknak azt a lépését, hogy – mint fogalmaztak – 3 milliárd eurós alkut kötöttek Azerbajdzsánnal.

Az oslói magyar nagykövetség előtt is tüntettek a panarmenian.net jelentése szerint még hétfőn. A résztvevők azt követelték, hogy a magyar kormány kérjen bocsánatot a gyilkos átadása miatt. Az említett forrás szerint Jeszenszky Géza nagykövet a tüntetők két küldöttét fogadta, akikkel megvitatta a kialakult helyzetet.

A hírportál a norvégiai örmény kulturális egyesületre hivatkozva azt írta, hogy a diplomata Magyarország

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik