Nagyvilág

Örmény terrorfenyegetés Magyarországon

ASALA (asala, örmény, )
ASALA (asala, örmény, )

Halálos fenyegetést tett egy örmény terrorszervezet Azerbajdzsán budapesti nagykövetsége ellen.

Gyilkosságokkal, azeriek tömeges kivégzésével fenyegető üzenetet kapott kedden Azerbajdzsán budapesti nagykövetsége a Titkos Örmény Hadsereg Örményország Felszabadítására (ASALA) nevű örmény terrorszervezettől – jelentették azeri hírportálok, köztük a trend.az.

Az “azeri és török gyilkosoknak” címzett üzenet szerint “tévednek, akik azt hiszik, hogy a gyilkos Ramil Safarov szabadon bocsátásával győzelmet arattak az örmények fölött”.

A továbbiakban a levélírók felidézik az örményeket ért török támadásokat, az örmény népirtást (ezt a törökök tagadják), amely máig él azörmények emlékezetében, bosszút ígérnek, és azt, hogy “tovább növelik az azeri katonák holttesteinek számát Karabah határán”.

“A közeljövőben valamennyi azerbajdzsáni diplomáciai képviselet munkatársaival olyan módszerrel fogunk végezni, amilyet eddig nem alkalmaztunk” – írták a fenyegetés szerzői. Üzenetük végén felsorolták a budapesti nagykövetség hét alkalmazottját, mindegyikük neve mögé odatéve, hogy “büntetésed halál”.

Az ASALA az 1970-es években 43 török diplomata ellen hajtott végre gyilkos merényletet.

Az MTI megkeresésére az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata kedden azt közölte, hogy a rendőrség “a szükséges mértékben és létszámmal” látja el Azerbajdzsán budapesti nagykövetségének védelmét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik