Nagyvilág

Tévedés, nem gépeltérítés volt a holland reptéren

Bombariado-a-Schipholon(210x140)(1).jpg (schiphol, reptér, bombariadó, )
Bombariado-a-Schipholon(210x140)(1).jpg (schiphol, reptér, bombariadó, )

Mégsem történt gépeltérítés a hollandiai Schiphol repülőtérnél, ahol vadászgépek kísértek le egy Spanyolországból érkező gépet. Téves riasztás volt.

Az Airbus 320-as repülő a dél-spanyolországi Malagából Amszterdamba tartott, amikor 13:45 órakor túszejtésről kaptak riasztást a holland hatóságok. A Vueling légitársaság repülőgépét két F-16-os vadászgép kísérte le a Schiphol repülőtérre, ahol a holland biztonsági erők körbevették a gépet. Akkor vették észre, hogy téves riasztás történt, amikor felmentek a gép fedélzetére – közölte a BBC.

A beszámoló szerint a pilóta és az irányítótorony közti kommunikáció hiánya vezetett a félreértéshez, és a biztonsági intézkedések elrendeléséhez. A holland terrorelhárító hatóság szóvivője elmondta: a riasztást amiatt rendelték el, mert nem volt rádiókapcsolat a gép és a schipholi irányítótorony között.

„Senki sem volt veszélyben” – közölte a légitársaság szóvivője. Egy utas elmondása szerint a fedélzeten minden teljesen nyugodt volt.

Az amszterdami repülőtérnek nincs szerencsés napja, egy második világháborús bombát is találtak ma a repülőtér egyik forgalmas terminálja közelében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik