Nagyvilág

Eltérítettek egy repülőgépet az amszterdami reptéren

repülőgép (repülőgép, )
repülőgép (repülőgép, )

Nem tudni, hogy ki és miért térítette el a hollandiai Schiphol repülőterérről felszálló spanyol gépet, és az miért landolt nem sokkal az eltérítést követően. A biztonsági erők körbevették.

Holland források szerint egy repülőt eltérítettek szerdán a holland légtérben; a védelmi minisztérium megerősítette, hogy két F-16-os vadászgép kíséretében a repülő leszállt a schipholi repülőtéren. Az amszterdami repülőtérnek nincs szerencsés napja, egy második világháborús bombát is találtak ma a repülőtér egyik forgalmas terminálja közelében.

Nem kizárt, hogy vaklármáról van szó. Az NRC Handeslblad holland újság honlapján idézett egy női utast, aki a gép fedélzetéről azt közölte, hogy “minden nyugodt, az utasok 20 percen belül elhagyhatják a repülőt”. A Reuters hírügynökségnek a Vueling légitársaság szóvivője azt mondta, hogy a túszejtésről szóló jelentések az irányítótorony és a gép pilótája közötti félreértésen alapultak. Az Airbus 320-as repülő a dél-spanyolországi Malagából Amszterdamba tartott, amikor 13:45 órakor túszejtésről kaptak riasztást a holland hatóságok.

A gép landolt a reptéren, ám az utasok még mindig a repülőn vannak. A holland biztonsági erők körbevették a légi járművet és továbbra is túszejtési szituációként kezelik a helyzetet és a túsztárgyaló kiérkezését várják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik