Élet-Stílus

Bomba miatt lezárás az amszterdami reptéren

Lezárták az amsterdami Schiphol repülőtér egyik forgalmas terminálját, miután a közelben egy feltehetően második világháborús bombát találtak.

A robbanószerkezetre szerda reggel bukkantak a reptéren zajló építési munkálatok közben egy olyan helyen, amelynek közelében sok indulási és érkezési kapu van.

Karin Heldeweg, a légikikötő szóvivője szerint “erős a gyanú”, hogy világháborús bombáról van szó, ezért elővigyázatosságból evakuálták a reptér C terminálján tartózkodókat. Itt kezelik egyebek mellett a schengeni övezet tagországaiba, így Franciaországba, Németországba, Spanyolországba és Olaszországba induló járatokat.

A terminál kiesése előbb-utóbb járattörlésekhez és késésekhez fog vezetni – tette hozzá a szóvivő. A Schiphol Európa ötödik legforgalmasabb repülőtere. Tavaly mintegy 45 milliónyian vették igénybe.

Budapesten egyelőre nem érződik a hatás

Az Amszterdamból érkező budapesti járatokat nem érintette a Schiphol repülőtér C termináljának lezárása, és jelenleg nincs olyan információ, hogy a későbbiekben érintené – mondta el a távirati irodának Hardy Mihály, a Budapest Airport vállalati és közkapcsolati igazgatója.

Egyelőre arról sem tudnak, hogy a Budapestről induló járatok leszállása problémába ütközött volna a Schiphol reptéren.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik