Nagyvilág

Tucatnyi halottat találtak egy aleppói pékségben

Tüzérségi gránát talált el egy pékséget pénteken a szíriai Aleppóban, és tucatnyi várakozó embert megölt.

Az áldozatok között három gyerek is van, húszan megsebesültek. A pékség a város keleti részében, a Tarik al-Bab negyedben van, amelyet a felkelők ellenőriznek. A gránát egy olyan időpontban csapódott be, amikor az emberek a hétvégi bevásárlást intézték, és hosszú sor alakult ki a pékségnél.

Aleppó nemzetközi repülőterét pénteken megtámadták a felkelők, de a hadsereg visszaverte őket, és megölte a támadók többségét – jelentette a Sana hivatalos hírügynökség. A Szabad Szíriai Hadsereg egyik parancsnoka megerősítette a támadásuk hírét, de részleteket nem közölt.

Aleppóban július 20-a óta folynak heves harcok a kormányerők és a lázadók között. Csütörtökön az utóbbiak elvesztették erősségüket, a Szaláheddín negyedet, de esküdöznek, hogy vissza fognak térni.

A szíriai állami televízió augusztus 10-i keltezésű, békés állapotokat sugalmazó képeket mutatott be pénteken a nagyvárosról, a rendezett gépkocsiforgalomról és a világörökséghez tartozó citadelláról, amelyet a felkelők szerint ágyúval lőtt a hadsereg. Az erődítmény a középkori iszlám katonai építészet remekműve.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik