Nagyvilág

Pornóveszély az amerikai rakétavédelemnél

Rakéta (rakéta, )
Rakéta (rakéta, )

Vírussal fertőzött oldalakat látogattak munkahelyi számítógépeiken az amerikai Rakétavédelmi Ügynökség alkalmazottjai. A Pentagon alá tartozó szervezet vezetője ezért figyelmeztette a dolgozókat: kirúghatják őket, ha szexoldalakat néznek munkaidőben.

A Bloomberg News által megszerzett, július 27-én született belső levelet azután írta meg John James Jr. igazgató, hogy az előző hónapokban több esetben is előfordult, hogy az ügynökség belső és szerződéses munkatársai „helytelen módon használták” a szervezet számítógépes hálózatát. A Bloomberg által idézett levél külön kiemeli: voltak olyan esetek, amikor pornóoldalakat nézegettek egyes alkalmazottak a rakétavédelmi hálózaton keresztül.

James ezzel kapcsolatban felhívta a figyelmet arra, hogy ez komoly biztonsági kockázatot jelent a hálózatra, és közölte: kirúghatják azokat, akik szexoldalakon kattintgatnak munka közben.

Az ügynökség szóvivője a Bloombergnek elmondta: a kérdéses levél azután született, hogy egyesek olyan oldalakról töltöttek le adatokat, amelyekről tudni lehet, hogy vírusokkal fertőzöttek. Egy neve elhallgatását kérő biztonsági szakember a Bloombergnek elmondta: bűnözők és hírszerző szervezetek is használnak fertőzött pornóoldalakat arra, hogy kormányzati adatokat szerezzenek meg.

Egy másik szakember pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy minden olyan oldal kockázatot jelent, ahonnan nagy felbontású képeket lehet letölteni, legyen az pornó, vagy bármi más.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik