Nagyvilág

A reptéren hagyták kétéves gyereküket

repülőgép (repülőgép)
repülőgép (repülőgép)

A lengyel szülők nyaralni indultak, amikor a felszállás előtt kiderült, hogy gyerekük útlevele lejárt. A kislányt otthagyták, és elrepültek Görögországba.

A lengyel hatóságok nyomozást indítottak az apa és az anya ellen, akiket rendőrök fognak várni, amikor visszatérnek kéthetes görögországi nyaralásukból – írta a brit Telegraph, a lengyel rendőrségre hivatkozva. Egy rendőrségi szóvivő elmondta: a beszámolók szerint a kétéves lány hisztérikussá vált, amikor az édesanyja magára hagyta, és kiskorú veszélyeztetése miatt indítanak vizsgálatot a szülők ellen.

A szülők azért hagyták a katowicei repülőtéren a kislányt, mert nem vették észre, hogy gyerekük útlevele májusban lejárt, és így nem hagyhatta el az országot. A gyereket a reptéri személyzetnek adták, majd egy biztonsági kamera felvételeinek tanúsága szerint gyors léptekkel a Görögországba induló gépükhöz siettek. A felvételen látni azt is, ahogy a kisgyerek kétségbeesetten keresi szüleit az információs pultnál, ahol szülei leadták, miközben egy női alkalmazott arra próbál vigyázni, hogy a kicsi ne csatangoljon el.

A repülőtér szóvivője az esettel kapcsolatban elmondta, hogy nincsenek felkészülve ilyen esetekre. „Van helységünk az elveszett poggyászok számára a repülőtéren, de ez nem óvoda” – idézte a szóvivő a Telegraph.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik