Közélet

Nem kapott büntetést a gyereket verő rendőr

rendorseg(210x140)(3).jpg (rendőrség)
rendorseg(210x140)(3).jpg (rendőrség)

Az egyenruhás négy vagy öt pofont adott a gyereknek, aki egy vaddisznót tett a tűzre. Mint mondta, nevelő célzattal ütött.

Két év próbára bocsátotta a Pécsi Ítélőtábla kedden jogerősen azt a rendőrt, aki megpofozott egy fiút a Zala megyei Csatáron. A táblabíróság – az első fokon eljáró Zalaegerszegi Törvényszékkel megegyezően – hivatali eljárásban elkövetett bántalmazásban mondta ki bűnösnek a 35 éves férfit, ám a korábbi 300 ezer forint pénzbüntetéstől elállt. A bíróság tehát nem szabott ki büntetést, csupán próbára bocsátotta.

A kiskorú fiú tavaly januárban egy születésnapi buliban volt Csatáron. A háznál az említett rendőr, és kollégái ellenőrzést tartottak, mivel felmerült a gyanú, hogy a gyerekek alkoholt is ittak. Azonban erre nem találtak bizonyítékot.

A fiú később összefutott a faluban a rendőrrel, aki ekkor már egy korábbi ügye miatt vonta felelősségre: azért, mert a társával egy vadásztalálkozón a tűzbe tettek egy elejtett vaddisznót. A vendégek nem vették jónéven a diákcsínyt. A rendőr saját bevallása szerint négy vagy öt pofont adott a gyereknek, ahogy fogalmazott, nevelés céljából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik