Nagyvilág

Újból megjelent a titokzatos nő Kim Dzsong Un oldalán

kim dzsong un (kim dzsong un)
kim dzsong un (kim dzsong un)

Ismét látható volt a televízió által vasárnap közzétett felvételeken az utóbbi időkben Kim Dzsong Un oldalán többször is feltűnt titokzatos nő, amiből a világ legtitkolózóbb országának szakértői arra következtetnek, hogy az illető az ifjú észak-koreai vezető hitvese.

A rövidre vágott hajú nő ott volt Kim Dzsong Un mellett akkor is, amikor az a nagyapja emléke előtt tisztelgett július 8-án, valamint egy július 5-i koncerten.

Az állami – s egyben egyetlen – észak-koreai televízió által legutóbb sugárzott felvételeken az elegáns frizurás nő sárga, pöttyös ruhát, fehér blézert és magassarkú cipőt viselt. Kim Dzsong Un mellett állt, amikor az észak-koreai vezető meglátogatott egy óvodát. A televízió azt nem közölte, mikor történt a látogatás. A szakértők először azt hitték, hogy a titokzatos nő Kim testvére, de egyre többen vélik úgy, hogy a felesége.

A hivatalos felvételek tanúsága szerint a rendszer több magas rangú vezetője néhány lépésnyi tisztes távolságban áll a pártól.

“Ha hinni lehet a protokollnak, a nő helyéből arra lehet következtetni, hogy a felesége” – mondta a dél-koreai kormány egyik, nevének elhallgatását kérő illetékese a Yonhap dél-koreai hírügynökségnek.

Az előző vezetőknek – Kim Dzsong Un nagyapjának és apjának – a felesége csak igen ritka alkalmakkor jelent meg a nyilvánosság előtt.

Kim Dzsong Un decemberben került apja, Kim Dzsong Il helyére, röviddel a “kedves vezető” halála után. Magánéletéről, így családi állapotáról és pontos életkoráról sem lehet semmit tudni, de elemzők szerint közel járhat a harminchoz. Annyi ismert, hogy fiatal korában Svájcban folytatott tanulmányokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik