Nagyvilág

Lezuhant a határőrség repülőgépe Kárpátalján

Repülőgép (repülő, repülőgép, )
Repülőgép (repülő, repülőgép, )

Három határőr vesztette életét, amikor az ukrán-szlovák határ térségében, járőrözés közben lezuhant az ukrán határőrség egyik kisrepülőgépe.

Az ukrán katasztrófavédelem megyei szolgálatának közleménye szerint a Diamond DA-42 típusú kisgép ukrajnai idő szerint szerda délután két órakor szállt fel az ungvári repülőtérről, és egy óra múlva szakadt meg vele a kapcsolat. A hatóságok azonnal a keresésére indultak. A repülőgépen tartózkodó határőrök az ukrán-szlovák határ hegyvidéki szakaszán végeztek felderítést.

A kutatásban közel félezer határőr, rendőr és hegyimentő vett részt gyalogosan, quad motorokkal és terepjárókkal, a levegőből pedig egy helikopterről is keresték az eltűnt repülőt. A gép roncsait végül az esti órákban találták meg a hegyek között, a nagybereznai járási Ruszkij Mocsar (Oroszmocsár) település térségében, egy nehezen megközelíthető, erdős területen. A fedélzeten tartózkodó mindhárom határőr életét vesztette. A baleset körülményeit vizsgálják.


Fotó: diamond-air.at

Az ukrán-szlovák határ szóban forgó szakaszán keresztül halad az Ukrajnából az EU-ba irányuló ember-, drog- és cigarettacsempészet számos kedvelt útvonala. A helyi terepviszonyok ugyanis rendkívül kedvezőek ahhoz, hogy szállítmányaikat észrevétlenül juttassák át a zöldhatáron. Sőt, a csempészek mostanában egyre gyakrabban használtak motoros sárkányrepülőket is a határsértéseikhez. A határőrség pont azért szerzett be nemrég egy repülőgépet, hogy akár a levegőből is követhessék őket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik