Nagyvilág

Nem fért be a betörők zsákmánya a menekülőautóba

Kénytelen volt az utcán hagyni százmilliós zsákmányát két svéd rabló, miután hiába próbálták berakni a nagyméretű festményt a menekülésre kiválasztott autóba.

A két felkészületlen betörő Stockholmban hajtotta végre a félresikerült rablást. Egy férfi házába törtek be, majd a késsel megfenyegetett és megkötözött tulajdonostól három festményt vittek el, amelyek közül az egyik, Carl Larson 1877-ben készült alkotása nagyjából négymillió svéd koronát (130 millió forint) ér – jelentette a Local.

Azonban amikor kiszaladtak a házból, hogy gyorsan elmeneküljenek, egy nem várt problémával szembesültek. A menekülésre szánt autóba ugyanis nem fért bele a milliós zsákmány. Egy szemtanú végignézte, ahogy a két rabló megpróbálja betuszkolni a járműbe a festményt, majd miután az nem sikerült, egyszerűen az utcán félredobták, és menekülés közben majdnem át is hajtottak rajta.

A két másik festményt, amelyeket szintén híres svéd művészek készítettek, egy közeli szemetesnél találták meg a rendőrök. A két rablót azonban nem sikerült elfogniuk. Úgy látszik, hogy a rabláshoz kiválasztott autójuk legalább a menekülésre tényleg megfelelő volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik