Nagyvilág

Füstjelek mentették meg a sérült turistát

Füst (füst, )
Füst (füst, )

A 25 éves kanadai férfi három napig feküdt törött lábbal sátrában egy félreeső norvég szigeten, segítségre várva. Végül az egyik legősibb kommunikációs módszert választotta, hogy felhívja magára a figyelmet: füstjeleket adott le. Csak arra nem számított, hogy ezzel tűzvészt indít el.

A magányosan túrázó férfi a Norvégia északi részén található Hillesoy szigetén kempingezett, amikor eltörte a lábát – jelentette a Local. A kanadai turista nem tudott mobiltelefonon segítséget kérni, mivel a félreeső területen nincsen térerő. Miután három napig hiába várta, hogy valaki rábukkanjon a ritkán lakott szigeten, rájött, muszáj tennie valamint – közölte a mentőakciót vezető norvég rendőr.

A meg nem nevezett kanadai férfi végül tüzet gyújtott, hogy füstjelekkel hívja fel magára a figyelmet, és terve be is vált. A segítség hamarosan megérkezett, és a férfit mentőhelikopterrel a közeli Tromso város kórházába szállították. A bajba jutott férfi azonban nem úszta meg veszteségek nélkül a kalandot. A figyelemfelhívó tűz ugyanis gyorsabban terjedt, mint várta, és leégette a sátrát, majd pár órával később a kialudnak hitt tűz újra feltámadt.

A norvég hatóságoknak végül két katonai helikopter, valamint húsz tűzoltó bevetésével sikerült megakadályozniuk, hogy a lángok szétterjedjenek az egész szigeten. A mentőakciót vezető rendőr a helyi sajtónak elmondta: bár illegális ilyen tüzet gyújtani, most nem fognak eljárást indítani a bajba jutott kanadai ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik