Nagyvilág

Gyerektábort fenyeget egy égő lőszerraktár

tűz (ingyenes, )
tűz (ingyenes, )

A tűz miatt 65 gyereket és 16 felnőttet kellett kitelepíteni az oroszországi gyerektáborból. A kigyulladt lőszerraktár egy 14 kilométerre lévő falura is veszélyes lehet.

Kigyulladt egy lőszerraktár hétfőn Oroszországban, az Uráltól délnyugatra lévő Orenburgi megyében, nem messze a kazahsztáni határtól – jelentette az ITAR-TASZSZ. A vasbetonnal burkolt föld alatti lőszerraktár 83 hektáron helyezkedik el. A felrobbant tüzérségi lövedékek maradványai mintegy négy kilométeres körzetben szóródtak szét.

A lángokban felrobbant lőszerektől egy katona könnyebben megsérült. A raktár területén összesen 26 katona teljesített szolgálatot, valamennyiüket kimentették. Szintén evakuálták egy közeli gyerektábor összes lakóját, összesen 65 gyereket és 16 felnőttet.

Az orosz védelmi minisztériumban azt közölték, hogy a raktártűz lakott területeket nem veszélyeztet. A katasztrófavédelem ugyanakkor előkészített három átmeneti szálláshelyet arra az eshetőségre, ha a legközelebbi, a raktártól 14 kilométerre fekvő falut ki kellene üríteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik