Nagyvilág

Erdőben szexelő politikust rögzített egy vadleső kamera

erdő (erdő, fák, erdei út)
erdő (erdő, fák, erdei út)

Az osztrák politikus azt gondolta, tökéletes rejtekhelyet választott a légyottra, de az erdőben mozgásérzékelős kamerát rejtett el a helyi vadásztársaság.

A politikus többszörösen is szerencsésnek mondhatja magát: nevét nem hozták nyilvánosságra, és az erdei hancúrozásról készült felvétel sem látott napvilágot. Ezenfelül még húszezer eurós kártérítést is kaphat, ha az osztrák bíróságok úgy ítélik meg, hogy a vadak filmezésére kihelyezett automata kamera megsértette a magánélethez való jogát azzal, hogy a mozgását érzékelve filmezni kezdett – jelentette a helyi sajtó.

A mozgásra bekapcsoló kamerát a vadásztársaság helyezte ki az érintett területre. Pont azért, amiért a politikus is kiszemelte: alig jár arra ember. A társaság ügyvédjének elmondása szerint még soha nem volt hasonló problémájuk egyik vadleső kamerájukkal sem. Azokat gyakran egyébként is olyan helyekre telepítenek, ahova nem lehet engedély nélkül belépni, mint például vadászterületekre.

Adatvédő szervezetek azonban aggályosnak nevezték a társaság gyakorlatát, hogy figyelmeztető jelzések nélkül raknak kamerákat az erdőkbe. Az Arge Daten nevű jogvédő szervezet szerint hatósági engedély kellene a kamerák kihelyezéséhez, és az a legkevesebb, hogy azok helyét egyértelműen jelzik, hogy a kirándulók annak megfelelően viselkedjenek vagy elkerülhessék a megfigyelt területeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik