Élet-Stílus

Rács mögé kerülhet, aki szexel

szex (szex, )
szex (szex, )

Indiában úgy vennék elejét a szexuális bántalmazásoknak, hogy 18 év alatt megtiltják a szexet.

Aggódó állampolgárok, az emberi jogok elkötelezett őrei és persze maguk a tinédzserek is kíváncsian várják, mi lesz a szexszel Indiában. Az ország vezetése ugyanis szeretné megfékezni az egyre növekvő szexuális bántalmazások számát, épp ezért azt találták ki, hogy 18 év alatt mindenkinek megtiltják a szexet. Függetlenül attól, hogy azt az aktust akarták-e a felek, vagy sem.

A törvényjavaslatot a parlament már elfogadta, és ha minden így marad, a jövő héten írják majd alá. Ezek után minden olyan szexuális kapcsolat bűnténynek számít, amelynek résztvevője nem töltötte be a 18. életévét. A Time cikke szerint nem csak a „törvénytelen” barát-barátnő viszonyban élő feleket büntetnék, hanem azokat is, akik házasságban élnek, de még nem töltötték be a 18. életévüket. (Indiában a lányok 50%-a 18 éves kora előtt már férjhez megy.)

Miközben a törvény alkotói biztosak benne, hogy az intézkedés megóvja a gyermekeket, hiszen ezzel megkapnák a lehetőséget, hogy csak akkor és úgy vágjanak neki a szexuális tapasztalásnak, ha már fel vannak készülve, az emberi jogok védői azt javasolják, hogy a törvényt mindenképpen gondolják újra. Szerintük ugyanis azzal nem védik meg a gyerekeket, ha egy egész sor új gond elé állítják őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik