Nagyvilág

Visszakapta a tengerbe veszett műlábát

Műláb (műláb, )
Műláb (műláb, )

A hétmillió forintot érő lábprotézist a rajta lévő egyedi ábrának köszönhetően tudta visszajuttatni gazdájának egy amerikai rákász, aki frászt kapott, amikor meglátta, hogy mit fogott ki.

„Nagyon reméltem, hogy nem emelek ki egy holttestet is” – mondta el az esetről beszámoló WKYT televíziónak a floridai rákász, aki a Mexikói-öbölben fogta ki a műlábat. Nem mindennapi fogásával Matt Willingham a sajtóhoz fordult, hogy sikerüljön megtalálni tulajdonosát, majd a gyártót is felkereste, hátha meg tudják mondani, hogy kié a különleges műláb, amelyre a Kentucky Egyetem focicsapatának kabalája volt felfestve.

A lábhoz tartózó embert végül a gyártón keresztül sikerült megtalálni. Mint kiderült, azt egy Fred Robinson nevű férfi hagyta el, aki a nyolcvanas években egy egyetem amerikaifutball-csapatának tagja volt. Elmondása szerint egy csónakázás végén ugrott barátaival az öböl vizébe egy fürdőzésre, és akkor tűnt el a lába, de arra nem emlékezett, hogy pontosan mikor.

A férfi már teljesen lemondott a 30 ezer dollárba került egyedi műlábról, és nagyon meglepődött, amikor telefonon közölték vele, hogy megvan a protézise.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik