Nagyvilág

Kedves srác volt az agyonlőtt “arcevő kannibál”

Ismerősei szerint jó kedélyű, aranyos ember volt az a meztelen férfi, akit egy autópályánál lőttek agyon Miamiban, mert nem hagyta abba egy hajléktalan arcának evését. Azt még nem tudni, hogy mi váltotta a ki a szörnyű támadást.

„Rudy nem egy arcevő zombi szörny volt. A Rudy, akit ismertünk egy kedves, mosolygós úriember volt. Egyáltalán nem volt agresszív” – állították a helyi sajtónak annak a férfinak a barátai, akire már csak mint a „miamii zombi, vagy a „miamii kannibál” néven fognak emlékezni az emberek. A 31 éves Rudy Eugene-t szombat délután, fényes nappal lőtte agyon egy helyi rendőr, akit egy verekedéshez riasztottak egy autópálya-lehajtó melletti bicikliúton.

A Jose Riviera néven azonosított rendőr azt látta, ahogy egy meztelen férfi a másik meztelen férfi arcát eszi, és ezt a felszólítás ellenére sem hagyta abba. Ekkor a rendőr meglőtte, de Eugene a sebesülése ellenére folytatta a támadást, ezért a rendőr több lövéssel agyonlőtte.

Az áldozat, a 65 éves Ronald Poppo azóta is kritikus állapotban fekszik egy helyi kórházban. A Miami Herald információi szerint a férfinek eltűnt az orra, a szája és szemeit is elvesztette.

A helyi hatóságoknak egyelőre nem sikerült megállapítaniuk, hogy mi váltotta ki a durva támadást. Annyit tudnak, hogy Eugene egy zenei fesztiválon volt közvetlenül a támadás előtt, és teljesen véletlenül találkozott a hajléktalan férfival, akit nem ismert azelőtt, hogy összeverte, meztelenre vetkőztette, és megpróbálta megenni az arcát. Az autópálya mellett gyalogló Eugene már meztelen volt, amikor összetalálkozott áldozatával. Ruháit pár perccel korábban dobálta el.

A rendőrség gyanúja szerint Eugene valamilyen drog hatása alatt állhatott. A hétvégén elvégzett boncolás alatt nem találtak semmi szokatlant, a toxikológiai vizsgálatok eredményei azonban leghamarabb két hét, de lehet, hogy csak két hónap múlva lesznek meg – közölte a CBS. A miamii zombi rejtélyének megoldására így még várni kell.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik