Nagyvilág

Durva gyorshajtáson kapták a francia elnököt

Francois Hollande  (francois hollande, autó, )
Francois Hollande  (francois hollande, autó, )

Óránként 180 kilométerrel száguldott szerda este a Francois Hollande francia elnököt Párizsból egy észak-franciaországi városba szállító autó. Az államfő nem vette észre.

A gyorshajtásról a francia BFMTV televíziós csatorna számolt be, amely “rajtakapta” az államfőt a szabálysértésen. A BFMTV tudósítója szerint Hollande konvoja már a Párizs külvárosában található Défense-alagútba is 140 kilométer/órás sebességgel hajtott be, majd az autópályán 180 kilométerre gyorsított, noha a megengedett sebesség 130 kilométer/óra.

Amikor az elnök megérkezett Caenbe, a partraszállás 68. évfordulójára rendezett megemlékezésre, s egy újságíró a szokatlan odaútjáról faggatta, Hollande csak ennyit mondott: “Túlléptük volna a megengedett sebesességet? Én nem emlékszem ilyesmire, Ön hallott valamit?”

Hollande szereti magát egy “normális”, az emberekhez közel álló elnökként beállítani, és ennek szellemében ahelyett, hogy repülőgéppel utazna a különböző hivatalos események helyszínére, autóba vagy vonatra száll. Úgy tűnik azonban, az elnöknek néha nem teljesen megszokott módszerekkel kell kompenzálnia az ebből adódó időveszteséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik