Nagyvilág

Clintonnal turnézik Obama

Barack Obama ismét demokratapárti elődje, Bill Clinton társaságában kampányolt, ezúttal New Yorkban, hogy adományokat gyűjtsön a Wall Street és a Broadway világának tehetőseitől az újraválasztásáért folytatott küzdelméhez.

A két politikus az egység jegyében lépett fel egy manhattani magánházban tartott vacsorán, a Waldorf Astoriában megrendezett gálán, valamint a New Amsterdam Theatre-ben egy sztárokat felvonultató koncerten, amelynek a címe Barack on Broadway volt.

Visszafogta magát

A három New York-i kampányeseményen a két elnök összesen több mint 3,5 millió dollár kampányadományt gyűjtött össze. Clinton a Marc Lasry milliárdos, fedezetialap-tulajdonos által Manhattanben adott vacsorán – ahol egyetlen teríték 40 ezer dollárba került – kijelentette: Obamának “minden kétséget kizáróan” meg kell nyernie ezt a választást, mert az alternatíva “gyászos következményekkel” járna az országra és a világra nézve egyaránt.

A jelenlegi elnök ezúttal tartózkodott azoktól a nagytőkeellenes kirohanásoktól, amelyek az elmúlt hónapokban el-elhangzottak kampányában, viszont hangsúlyozta, hogy a republikánusok “abszolutizálják” a piac szerepét.

Kalapoztak

Clinton az idei kampány során immár másodszor “turnézik” Obamával: áprilisban a két elnök a virginiai McLeanben több mint 2 millió dollárt kalapozott össze.

A legtöbb közvélemény-kutatási eredmény szerint öt hónappal az elnökválasztás előtt igen csekély a különbség Obama és Romney országos támogatottsága között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik