Hétfő délelőtt az a hír járta be az internetet, hogy 86 éves korában elhunyt Paul Bocuse. Ám, mint kiderült, ez álhír volt, a világhírű mesterszakács továbbra is főzi a specialitását, a szarvasgombalevest, amelyet 1975-ben alkotott meg egy francia elnöki vacsorára. A Világevő blog Lyonból megerősítést is kapott, miszerint a legendás séf jól van, s a szárnyra kapott hír csupán kacsa volt.
A szakácsikon 1926-ban született, nevéhez fűződik a francia “új konyha” megteremtése, amelynek fő jellemzője a kevesebb kalória és a több friss alapanyag. A lyoni mesterszakács alapította a Bocuse d’Ort, a világ egyik legtekintélyesebb szakácsversenyét, amelyet 1987 óta rendeznek meg.
Bocuse számos éttermet és sörözőt, valamint szakácsképző intézetet is alapított, ez utóbbin a világ legjobb akadémiáit összekötő nemzetközi szervezet alapult.