Nagyvilág

Kutya idők jönnek az ukrán ebekre

kiskutya (kutya, kölyökkutya, )
kiskutya (kutya, kölyökkutya, )

Dnyepropetrovszk városa megtiltotta a kutyáknak, hogy éjszaka ugassanak. A szabálysértő ebeket el is kobozhatják.

A kelet-ukrajnai iparváros önkormányzatának rendelete értelmében a panelházakban mostantól 22 órától reggel 8-ig tilos a kutyáknak kinyitni a szájukat. A csendrendeletet megsértő gazdikat bírsággal sújthatják, sőt a visszaeső ebeket le is csukhatják, azaz menhelyre vihetik.

Az ebtulajdonosok értetlenül állnak a rendelet előtt, mondván: hiába is keresnék kedvenceiken azt a gombot, amivel éjjelre ki lehet őket kapcsolni. A kutyátlanok ellenben kifejezetten üdvözlik az ukázt, mivel szerintük akár csak egyetlen panelkutya is egész éjjel ébren tudja tartani a ház összes lakóját.

Az ebrendelet egy sor más tartási szabályt is előír. A kutyákat ezentúl csak az arra kijelölt területeken lehet majd sétáltatni, a táplálkozási végtermékeket azonnal össze kell szedni, a házi kedvenc elpusztulását pedig minden esetben jelenteni kell az állategészségügyi hatóságoknál, akik halotti bizonyítványt állítanak ki, ami alapján egy arra kijelölt fizetős vállalkozás gondoskodik majd az ebek eltüntetéséről.

A gond csak az, hogy Dnyepropetrovszkban egyelőre egyetlen sétáltatásra alkalmas területet sem jelöltek ki, hiányoznak az összeszedett kutyagumi elhelyezésre alkalmas szeméttárolók, valamint senki sem tudja, hogy ki fogja betartatni mindezeket a szabályokat, mivel a rendőrség eleve elzárkózott, eredeti funkciójához mérten alantasnak minősítve a megbízatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik