Nagyvilág

Dohányzási engedmény New Yorkban

dohányzás (dohányzás)
dohányzás (dohányzás)

Egyelőre nem szabnak ki bírságot a New York parkjaiban, sétányain, történelmi helyein áprilisban életbe lépett dohányzási tilalmat megszegők ellen egy dohányosok jogait védő tömörülés nyomására.

A szervezet a tilalom felfüggesztését kérte arra hivatkozva, hogy a New York parkjait és tereit gondozó hatóság kilenc nappal azelőtt alkalmazta az új szabályt, hogy azt előterjesztették volna az alkotóknak.

Az NYC CLASH nevű szervezet szerint a dohányosok elleni keresztes háború odáig fajult, hogy a törvények már nem is védik őket. A tömörülés azzal vádolja a hivatalt, hogy részese volt a dohányzásellenes aktivisták törekvéseinek.

Audrey Silk, a csoport vezetője elmondta, hogy a New York parkjait gondozó szervezet nem akarja leszerelni a város számos pontján elhelyezett táblákat, amelyeken a “dohányozni tilos” felirat olvasható, noha ez az üzenet “hamis és szándékosan félrevezető”, méghozzá azzal a céllal, hogy megfélemlítse a dohányosokat.

“A táblák azt hirdetik, hogy a dohányzást törvény tiltja, és semmi sem teszi világossá, hogy ez nem tekinthető hivatalosnak. Ez pedig összezavarja az embereket” – közölte az aktivista.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik