Nagyvilág

Magyar pénzből ölnének meg egy indiai minisztert?

Mamata Banerdzsi (hillary clinton, mamata banerdzsi, )
Mamata Banerdzsi (hillary clinton, mamata banerdzsi, )

A célpont szerint Magyarország a marxistákkal, a maoistákkal, a pakisztáni titkosszolgálattal, Venezuelával és Észak-Koreával szövetkezve tör az életére. A helyi kommunisták kiröhögték.

„Ennél semmi sem lehet nevetségesebb”. Így reagált az indiai marxista párt vezetője egy nagyhatalmú helyi politikus vádjára, aki azzal vádolta meg őket, hogy egyebek mellett Magyarországtól kapott pénzekből szerveznek ellene merényletet.

Nyugat-Bengál állam kormányfője, aki a Wall Street Journal jellemzése szerint „mostanában kissé paranoiásnak tűnik”, a Washington Postnak adott interjújában tette nem mindennapi kijelentését, összehozva a kétharmados támogatással bíró magyar konzervatív kormányt a kommunista Venezuelával, Észak-Koreával, az indiai maoista lázadókkal, és a marxista párttal. Az 57 éves, kommunista-ellenességéről híres Mamata Banerdzsi ezen felül, biztos, ami biztos, még az India legnagyobb ellenségei közé tartozó pakisztáni titkosszolgálatot is belekeverte összeesküvés-elméletébe.

A politikusnő által megvádolt India Kommunista (Marxista) Pártja kinevette Banerdzsi vádjait, vezetője pedig nevetségesnek nevezte, hogy pártját egy Magyarországból, Venezuelából és Észak-Koreából álló „gonosz tengelyébe” helyezte, és erről a külföldi sajtónak nyilatkozott. Egyben jelezték, várhatóan pert indítanak a nyugat-bengáli kormányfő ellen rágalmazás miatt.

Bár Banerdzsi tényleg paranoiásnak, és innen Magyarországról nézve viccesnek tűnik ezzel a kijelentésével, komoly befolyása van az indiai politikai életre. A Time magazin nemrég a világ száz legbefolyásosabb emberei közé sorolta, a Post jellemzése szerint pedig nagyobb hatalma van, mint az indiai miniszterelnöknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik