Nagyvilág

Megöltek egy tanárt, mert nem engedte a puskázást

Letartóztattak egy középiskolás diákot Indiában, aki társával együtt szándékosan halálra gázolt egy tanárt.

A 37 éves Rakesh Kumar éppen hazafelé tartott egy vizsgaközpontból, amikor a két fiatal mellé húzódott egy autóval, és megpróbálták rávenni arra, hogy engedje csalni egy vizsgára készülő barátjukat. A hindit tanító férfi ezt visszautasította, ezért a fiatalok elgázolták az autóval – jelentette az indiai sajtó. A beszámolók szerint kétszer is elütötték, mielőtt elmenekültek a helyszínről.

A tanárt egy Delhiben található kórházba szállították, ahol belehalt az elgázolásakor szerzett fejsérülésébe. Halála előtt azonban még tanúvallomást tudott tenni a rendőröknek, amelyben azonosította támadóit.

A tanár rokonai elmondták: a két gyanúsított már hosszú ideje próbálta rávenni Kumart arra, hogy nézzen félre, ha puskázni látja egyik barátjukat. „Visszautasította, és ez lett a vége” – mondta egyikük.

Az indiai rendőrség hétfőn letartóztatta az egyik gyanúsítottat, egy 12. osztályos fiút, akiről az indiai sajtó nem közölte, hogy nagykorú-e már. Társa, a gázoláshoz használt autó tulajdonosa még szökésben van, de az indiai rendőrség közlése szerint közel állnak az elfogásához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik