Nagyvilág

Elengedték olasz túszukat a maoisták

Indiai maoista lázadók szabadon engedték csütörtökön azt az olasz idegenvezetőt, akit honfitársával együtt csaknem egy hónapja hurcoltak el Kelet-Indiában.

Az olasz lapok címlapon számolnak be arról, hogy az 54 éves Paolo Bosusco idegenvezetőt szabadon engedték. A La Stampa értesülése szerint a hírt először egy indiai televízó közölte, majd az olasz nagykövet is megerősítette.  A dérfi, aki 11 éve él Indiában, egy folyóban fürdött egy olasz turistával, Claudio Colangelo Róma mellett élő orvossal, amikor maoisták magukkal vitték őket március 14-én. Colangelót 11 nappal később elengedték. Bosusco első szava szabadulása után az volt: “Végre, jól vagyok” – írja a Corriere della sera.

Bosuscót azután engedték el a dzsungelben, hogy Orisza állam kormánya beleegyezett 27 bebörtönzött – köztük a helyi maoista vezér feleségének – szabadon bocsátásába. Az emberrablás maoista lázadók bevett gyakorlata India keleti, esőerdők borította részén. Ugyanakkor áldozataik eddig jobbára rendőrök és a helyi kormányzati tisztségviselők voltak; a két olasz elrablása volt az első eset, hogy a lázadók külföldieket hurcoltak magukkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik