Nagyvilág

Több diák lett öngyilkos a Babes-Bolyai Egyetemen

Öngyilkosságot követett el egy elsőéves egyetemista lány a Babeş-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) kolozsvári Haşdeu campusában – írja az erdélyi Krónika.

A 20 éves, besztercei lány – a BBTE színművészeti karának elsőéves hallgatója – egy lepedővel akasztotta fel magát a szekrényre, kollégiumi szobájában – számol be a kolozsvári magyar napilap. A lány szobatársa vasárnapra virradóra zárva találta szobájuk ajtaját, majd riasztotta a rendőrséget. A rendőrök betörték a szoba ajtaját, ahol holtan találták a diáklányt. A lány két búcsúlevelet hagyott hátra, a rendőrség nem közölte a tartalmukat. Az előzetes vizsgálatok alapján a rendőrség kizárta az idegenkezűséget.

A Haşdeu diáknegyedben több diák követett el öngyilkosságot az utóbbi egy évben. Tavaly májusban egy 23 éves diák kiugrott a 16-os bentlakás 9. emeletéről, egy évvel korábban pedig ugyanannak az épületnek a 8. emeletéről vetette magát a mélybe egy 20 éves egyetemista. Két évvel ezelőtt egy 21 éves diáklány halt meg ugyanabban a bentlakásban, miután a liftaknába zuhant.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik