Nagyvilág

Megszűnik a helyszínelés Miamiban

Tíz évad után abbahagyja a CSI: Miami helyszínelők című tv-filmsorozat forgatását a CBS amerikai televízió.

A csatorna a csökkenő nézőszámmal és az emelkedő gyártási költségekkel indokolta, hogy nem készít több részt a bűnügyi szériából, amelynek utolsó epizódját április 8-án sugározták az Egyesült Államokban. Több mint 200 epizód után a sorozat átadja helyét, a NYC 22 nevű szériának, amely New York-i rendőrség állományába tartozó kezdő zsaruk történeteit fogja felgöngyölíteni Upper Manhattan utcáin. Az utód április 15-én startolt Amerikában, a magyar sugárzásról egyelőre nincsenek hírek.

A CBS vasárnapi közleménye szerint a sorozat jellegzetes külsőségeivel és stílusával, valamint világméretű ismertségével döntő mértékben hozzájárult a csatorna sikerességéhez az elmúlt évtizedben. Egy 2006-os adat szerint a Miami helyszínelők volt a legnézettebb amerikai sorozat a világon.

A főhőst, Horatio Cane-t alakító David Caruso több hollywoodi siekrfilmben is szerepelt a 90-es években, az utóbbi tíz évben azonban elsősorban sorozatszereplőként ismerhették a nézők. A Miami helyszínelőkön kívül a CSI többi szériájában is megjelent egy-egy rész erejéig. Legendás napszemüveges mozdulatát még Jim Carrey is kiparodizálta David Letterman  showműsorában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik